Mlad čovek koji tek izađe sa fakulteta nema preterano iskustva. Ima ono znanje koje su mu profesori preneli. Možda je učestvovao na takmičenjima u rešavanju studija slučaja koja su danas popularna. Možda je preko leta, kad nije imao predavanja, išao na prakse u kompanije bar na mesec dana.

Profesori kažu:

Profesori, pošto su stasavali u socijalističko vreme, ne misle da je studentima potrebna praksa. Veruju da će studenti sve naučiti kad dođu na posao. Jedino što, vreme promenilo u odnosu na njihovo, pa do posla teško stižu. Neće ih kompanije bez iskustva. Studenti se obrate kompanijama i kažu: “Naši profesori su nam rekli da ćete vi da nas zaposlite i naučite poslu.” One odgovaraju: “Neka vam onda vaši profesori daju posao. Nećemo ništa da vas učimo. Šta ćete nam bez iskustva? Dođite nam već naučeni i iskusni.”

Kako da steknem iskustvo kad sam studirao? Imam 6 meseci iskustva u 3 firme. Radio sam uvek za džabe samo da bih naučio posao. Nisam uvek radio u struci. Radio sam šta su mi rekli. Da li to znači da mi je fakultet bio gubljenje vremena? Možda mislite da je bolje da sam odmah otišao da radim?

Firme kažu:

Firme prave bezobrazne konkurse. Na stranu što neke objavljuju konkurse tek da bi ih objavljivali jer se unapred zna ko će na to mesto doći. Prave beskonačan broj krugova selekcije, kao Danteove krugove pakla.

nepošteni konkursi kompanija

Navešću primer revizorskih kuća. One prave mnogo krugova selekcije. Prvo na redu je test logike. Test logike je na engleskom. Taj test engleskog je na vrlo visokom nivou, C1. Skoro kao da ti je maternji. U ostalim krugovima se vode grupne diskusije i rešava studija slučaja sa ostalim kandidatima u timu. Posle su razgovori sa HR-om, pa onda razgovor sa razgovor sa partnerom. Isto kao u igrici kada dolaziš do kraljice na kraju igre. Kad je pobediš onda si je “obrnuo”. Samo što ovo nije igra. Kad uđeš u firmu ništa nisi “obrnuo” već si tek na početku.

Naš idealan kandidat je…

Oni kao da traže kandidata za astronauta a ne običnog čoveka za zemaljske poslove. Ljudi, nisam ja Supermen nego samo čovek od krvi i mesa. Kako mogu da imam 25 godina starosti i 10 godina iskustva u struci, da znam 5 jezika i da sam osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama?

Sa brojnim krugovima odabira kandidata prave famu u javnosti. Žele da čovek pomisli: “Kad je tako rigorozan odabir mora da je posao neverovatan. Moram tamo da konkurišem. Možda nisu drugi prošli ali ja hoću.” Gađaju te tamo gde si najslabiji, u ego. Tvoj ego kaže: “Ti si bolji od drugih.” I jesi, bolji magarac od ostalih. I onda te poslodavac zajaši, stavi ti ispred nosa štap sa šargarepom i koju nikad ne stigneš da zagrizeš i vozi Miško tako do penzije. Ne kaže se džabe: “Ne lipši magarče do zelene trave.”

štap i šargarepa; ne lipši magarče do zelene trave

Može im se. Mogu da rade šta im je volja kad postoji prevelika ponuda radne snage. U inostranstvu iste te firme tako sigurno ne mogu da rade jer ima mnogo više radnih mesta i mnogo manje slobodnih kandidata koji bi se zamlaćivali tolikim krugovima. Multinacionalke kod nas stave visoku lestvicu za kandidate a mnogo nižu za proizvode u odnosu na matične zemlje.

Kad se setim da sam u korporaciji želeo da radim kad sam bio mali. I sad radim, ostvarila mi se želja.

I zato sad kažem: “E mali, mali, ne budali.”

u kompanijama prolaziš selekciju kao za astronaute

Izvori fotografija:
http://glocal-resources.s3.amazonaws.com
http://www.jobcast.net
http://www.observerbd.com
http://www-tc.pbs.org