Ovaj drugi deo priče o “Parovima” posvećujem autorima ovog rijalitija. Njihova kreativnost, maštovitost i želja za opštim dobrom je izrazito naglašena kao kod pravih malobrojnih altruista.

Milomir Marić “dete komunizma”

Interesantna ličnost mi je Marić, urednik Hepi TV koji emituje “Parove”. Niko ne može da spori da je izuzetno načitan i pametan. Svoj intelekt voli da koristi za ismejavanje rijaliti učesnika. Vrhunski se koristi ironijom pa nikad nisi siguran da li se šali ili je ozbiljan.

sarkazam je opasan

Dok je Arkan bio živ zamerio mu se i zato je rizikovao život.

Bio je ozbiljan novinar i pisac veoma čitane knjige “Deca komunizma”.

Ne razumem samo šta radi u ovom “čudu” od programa? Verovatno dobija dobre pare a ne mora da se muči. Mada imao je srčani udar što pokazuje da njegov posao nije tako bezazlen.

Peconiju je bio potreban ozbiljan novinar sa kredibilitetom. Zato je kupio Marića da stane svojom ličnošću, podupre i realizuje sve gluposti koje vlasniku Hepija padnu na pamet.

ironija i sarkazam dva druga

Jedini put da sam ga slušao a da nije bio prepoznatljivo ironičan je bilo kad je pričao o patrijarhu Pavlu u emisiji kod Ivanovića. Ton mu je bio miran, ozbiljan i nimalo šaljiv. Govorio je sa poštovanjem. Pričao je kako je Arkan upao usred noći kod patrijarha Pavla da se ispovedi. Patrijarh je znao da ne može da ga odbije. Čak, i kriminalcima treba da se ponekad ispovede.

Sarkazam kao način života

Neki kažu da je sarkazam najviši nivo duhovitosti i inteligencije. Može da bude vrlo surov i brutalan prema onima kojima je upućen. I ironija i sarkazam se postepeno okreću protiv onoga ko ih stalno koristi. Truju dušu malo po malo.

sarkazam truje dušu malo po malo

Verujem da je Marićev srčani udar uzrokovan dugogodišnjim korišćenjem sarkazma i ironije. Sluge su se okrenule protiv svog gospodara, Kralja Ironije. Zbog svega, s njom mora vrlo oprezno. Ironija je opasnija od vatre.

Zašto političari izgledaju kao starletani?

Marić je u pravu kad kaže da su političari gori od starleta. Oni upravljaju ovom zemljom i zato su veća šteta. Neki od njih, po svom liku, delu i izjavama, bi mogli da budu odlične rijaliti zvezde. Velja Ilić sa svojom izjavom o “kraduckanju“, Palma sa “Betovenom i Šopenom koji mu nisu svirali jer kad su bili popularni, on je bio mnogo mali” i Bratislav Gašić “koji voli novinarke koje lako kleknu” ali i zida crkve u svom rodnom kraju.

gašić zida crkve

Učesnici “Parova” stalno komentarišu jedni druge, ko je šta rekao, pomislio, da li je dobar čovek ili nije, ogovaraju se, svađaju, psuju…

Isto kao političari.

To je meni dosadno i nevažno. Nijedan od učesnika ne koristi svoj angažman za nešto pametno, kao npr. da kritikuje vlast. To je prava šteta. Mada i ne bi mogao jer bi ga odmah izbacili. Produkcija, u stvari Peconi sam, ne bi to trpeo. Cenzura ne postoji ali ipak kritika može da bude opasna pa je bolje držati se bezazlenih stvari kao što su: budalaštine i gluposti.

Verujem da je Peconi poslušnik vlasti isto kao Željko Mitrović. Obojica se bave propagandom u službi vladajuće partije, kako god se ona zvala, i emituju rijalitije da bi zaglupljivali ionako zaglupljen narod. Zauzvrat im se omogućava da ne plaćaju porez, struju, vodu i druge privilegije.

peconi je produkcija parova