Vučko ala knez

Knez Miloš je u istoriji ostao poznat kao surov i veoma lukav i prepreden vladar. Bio je vrlo osvetoljubiv i svoje političke protivnike je nemilosrdno uklanjao. Sva vlast je bila u njegovim rukama. U spoljnoj politici je bio vrlo vispren i mudar.

Nije tajna da se i premijer Vučić divi Miloševom delu. Posebno mu se sviđa kneževo snalaženje u spoljnoj politici. Naziva ga ocem srpske države. Nije slučajno vodio kineskog predsednika u vilu Obrenovića u Smederevu.

Šta bi Miloš sa gejevima?

parada ponosa i knez Miloš

Verujem da bi mu prvo bilo veoma čudno što se takva stvar uopšte pominje. Ipak je on iz nekog drugog vremena. Trebalo bi dosta da prođe pa da shvati šta se u Srbiji sve izdešavalo od kad on nije tu.

Onda bi poželeo da na gejeve pošalje vojsku i sve ih pobije. Ali to ne bi mogao da uradi od velikih sila.

Ova naša Srbija je ostala na trusnom području isto kao što je u njegovo vreme bila. Samo su tada ovim prostorom žarili i palili: Rusija, Austrija, Engleska, Francuska i Turska. Danas su se igrači malo izmenili ali je igra ostala ista.

Lukav kakav je bio, našao bi najbolje rešenje za njega lično. U njegovo vreme hodao je stalno po ivici. Stavljao je glavu u torbu, tako da bi znao šta da radi.

Poslao bi doušnike u narod (ili angažovao agenciju za istraživanje javnog mnjenja) da ispita narodno raspoloženje po pitanju gej parade. Pošto bi saznao da je većina Srba protiv gej parade, znao je da će narod biti na njegovoj strani.

Tražio bi da gej paradu organizuju na livadi van grada. Pošto bi se vođe bunile prisilio bi ih da prihvate. Poslužio bi se pretnjama ili bi ih kupio poklonima. Ako bi video da nema druge, vođe bi skratio za glavu. Učinio bi to tako da izgleda kao da su ih džeparoši napali. Strancima bi predstavio da je narod protiv gej parade, da hoće da se buni i da pravi nerede. On, knez Srbije, hoće da se održi mir i blagostanje u svojoj zemlji. Takođe, ubacio bi svoje doušnike među organizatore koji bi ga izveštavali o toku organizacije, dokle su spremni da idu. Naravno, uzbunjivali bi i plašili učesnike. Po svaku cenu bi se trudili da sabotiraju i podriju organizaciju ovog događaja iznutra.

gej parada na livadi

Šta bi rekao gejevima, Zapadu, Rusima, narodu?

Oni bi prošetali u 10h ali se program bi se program emitovao sa zakašnjenjem. Pustio bi snimak u 00:00. Kad bi se stranci i organizatori pobunili opet bi podvukao da je narod protiv i da je on narodni vođa. Takođe, kazao bi da direktori televizija nisu bili zainteresovani za emitovanje ovakvog programa zbog niske gledanosti.

Gejevima bi stavio do znanja da je učinio sve što je mogao da zaštiti njihova prava. Da treba da budu zadovoljni jer je ipak većina protiv njih. Da se strpe i sačekaju neka bolja vremena. Da ne brinu jer će se i za njih mesto naći.

Kod stranaca bi gledao da se predstavi kao mirotvorac, Evropejac koji brani napaćene gejeve i štiti njihove interese. Tražio bi da mu Evropa i Amerika zbog zasluga daju povlastice. Trgovao bi sa njima. Uvek je bio vešt trgovac. Da produže otplatu državnih dugova, da smanje malo podršku Albancima, da doniraju novce za porušene objekte u NATO bombardovanju, da mu daju orden za očuvanje mira…

knez Miloš balansira sa velikim silama

Rusima i Kinezima bi predstavio da je tako moralo biti. On se suprotstavio Americi i nije održao paradu u gradu. Dao je minimalan značaj toj šetnji i kako je time pokazao da je uz Ruse i njihovu politiku o gej pravima.

Našem narodu bi predstavio kako se on žrtvuje za njega. Kako ga štiti od spoljnog neprijatelja koji hoće da mu nametne neke tamo gejeve, uništi kult porodice. Pričaće o povlasticama koje je izborio za svoj narod. U svakom slučaju on će ispasti da je on mega car i neverovatno kul. Rejting bi mu skočio do neba.

Vučić se ugleda na kneza Miloša

Da li bi knez da je danas tu slično postupio? Vučić može da dobije ideju dok čita ovo. U svakom slučaju naš premijer je rešio da uči od čuvenog apsolutiste. Verujem da je i on poželeo da neprikosnoveno gospodari Srbijom kao nekad knez Miloš.