“Najlepse molim upravu Partizana da se pojavi sa majicama koje nose natpis – Svi smo mi Sale Mutavi, diler droge i huligan.”

Ova izjava Srđana Dragojevića je nastala iz revolta zato što su igrači fudbalskog i košarkaškog kluba Partizan nosili na utakmici majice sa likom Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, vođu navijača i osvedočenog kriminalca, koji je izrešetan u sačekuši.

igrači partizana nosili majice sa likom saleta mutavog

Šta nama, običnim građanima, uprava Partizana poručuje?

Govori nam da je i fudbalski i košarkaški klub Partizan i ceo sport ogrezao u kriminalu i drogi. Pa oni se od toga izdržavaju. Kad sponzori neće da daju pare, a neće, ne preostaje ništa drugo nego da se preusmere na alternativne izvore finansiranja.

Pisao sam već o odnosu fudbala i navijača, kriminalaca ali ovim potezom su prevazišli sami sebe. Dilera droge, zločinca prvog reda, stavljati na majice i pokazivati javno, ima li dalje? Ima otići mu na sahranu i odati mu poslednju poštu.

Kakav primer daju deci? Da budu kriminalci, dileri, ubice ali ako su navijači onda se to sve prašta. U stvari, izgleda da su njega ubili zbog toga što je mnogo voleo klub i nosio ga u srcu. Jedino ne zna se koji. Prvo je bio na Zvezdinom Severu pa prešao na Partizanov Jug.

sale mutavi prvo bio navijač zvezde

Oni su tim potezom poručili da nema prava ni pravde. Pravda je jedino ona koju uzmeš u svoje ruke. Na snazi je krvna osveta. Nećeš odgovarati pošto sudova nema. Vlada pravo jačega, pravo sile. Otmi, uzmi što ti pripada sad, odmah, po svaku cenu. Tvoje može biti  sve što oko vidi i duša poželi.

Cilj opravdava sredstva. Civilizacija se vraća ponovo da bude zverinje.

Oni koji u ovo veruju, rade tako a praksa je pokazala da im prolazi.

Suparničko pleme se treba istrebiti, uništiti. Današnja plemena su političke partije. Oni koji se nisu svrstali neka odu, ako imaju gde. Ako nemaju nek se sakriju u mišje rupe.

krvna osveta topalovići

Svi smo mi mutavi. I ti, i ti, i ti, i ja i svi koji ćutimo. Jednoga dana neki Sale će doći baš po tebe i nikoga neće biti briga. Svi će okrenuti glavu kao što si i ti sve do sada.